2011. november 10., csütörtök

Szücs Balázs onboard!

Facebookon már többször említettem, a blogon viszont elhanyagoltam az infot, hogy hétvégén a bajnok barátom tesztjén vettünk részt. Mivel csak mi voltunk a pályán, így nem kellett se időtervhez, se versenytársakhoz igazodni, tehát remek alkalom a fotósnak arra, hogy megírja a képeit... Pár társammal, fényképészekkel és videosókkal együtt a nap állásához, és mutatásához igazítottuk az útvonalat.

Már a teszt előtt 1 hétig azon tanakodtunk, hogyan lehetne megoldani az onboard fotózást. Belső videó már megszokott szinte minden rally-n, viszont fotókat nem nagyon találni, főleg nem a pilótáról. A kivitelezés nehézsége miatt, majdnem az egészet hagytuk is, ugyanis a gép rögzítését nem tudtunk megoldani. Ha a műszerfalhoz illeszkedik a gép, az állványmenettel, akkor 99%, hogy egy kisebb kanyar után az egész eltörik/kiszakad. Szikszalaggal, vagy egyéb kötöző eszközzel totál esélytelen a gép rendes rögzítése, főleg a murva pálya jellegzetessége miatt, az egész LCD-nek búcsút mondhattam volna...

Derült égből a villámcsapásként még a futamot megelőző napom a garázs előtti murvás részen kipróbáltunk, hogy vajon kézből menne e a dolog. És láss csodát, nem kell rögzíteni a gépet, elég tartani !

A teszten 2 nehézség volt, ami befolyásolta a képeket. Egyrészt ment már le a nap, ami hangulatot adott a képeknek, másrészt egyes helyeken teljesen sötét fülkét sikerült fotózni. A másik, hogy keményebb por állt benn, mint egy sivatagi viharba, így sok esetben látszik a lencse piszok. Jó, volt egy harmadik nehézség is tán, hogy tartani kellett a gépet! :)

Mindent összevetve nem lettek rosszak ezek a képek, hangulatuk van, és nem beállított képek, hanem látszik a pilóta arcán a "küzdés". Örülök, hogy ezt megcsináltuk! :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése